رویکرد واحدهای صنعتی و تولیدی در مواجه با بحران کرونا در حال تغییر است. دیگر متقاعد شده ایم که باید با این شرایط ضمن رعایت اقدامات پیشگیرانه زندگی کرد. واحدهای تولیدی و صنعتی به کار برگشتند و مانند سابق فعالیت می کنند فقط رفتارهایی مانند دست دادن به طور کامل حذف شده و رفتارهای دیگری مانند ضدعفونی کردن محیط و دست ها و همچنین زدن ماسک اضافه شده است.
به گزارش فاوان نیوز، رضا نورایی مدیر اجرایی انجمن ماشین سازان صنایع غذایی با بیان این مطلب به هزینه زا بودن رعایت پروتکل هایی که دولت اعلام کرده است اشاره کرد و گفت: این مسئولیت اضافه ای است که به شرکت ها تحمیل شده است. از سوی دیگر واحدهای تولیدی، صنعتی و ماشین سازی جهت تحویل سفارش هایشان مجبور بودند تا پایان اردیبهشت ماه با ظرفیت کمتر مشغول به کار باشند. این در حالی است که واحد ها موظف هستند بیمه و مالیاتشان را پرداخت کنند این مسئله موجب میشود در طی زمان برای پرداخت تعهداتشان به نیروهای کار دچار مشکل شوند.
او با بیان اینکه تاکنون هیچ یک از شرکت ها و واحدهای زیرمجموعه تشکل ما از حمایت ها و خدمات دولت برای عبور از بحران کرونا استفاده نکرده است، گفت: دولت در برنامه های تلویزیونی و سخنرانی ها از حمایت سه میلیون تومانی به ازای هر نیروی کار در واحدهای تولیدی، وام و تسهیلات مختلفی صحبت کرده است ولی در واقع هیچ تسهیلات مشخصی برای اعطای این کمک ها وجود ندارد و از سوی دیگر واحد ها نیز تحت فشار هستند تا نیرویی را تعدیل نکنند. به نظر صحبت از کمک های مالی، مکانیزم دفاعی دولت است و نمود واقعی ندارد.
به گفته وی، نباید نادیده گرفت که اقتصاد دنیا دچار رکود شده است ولی متاسفانه هزینه ها و فشار روانی شدید ناشی از اظهارات غیرمسئولانه برخی از مقامات و وعده های پوچ، بار اضافه ای را به صنعت ماشین سازی تحمیل کرده است.
او افزود: وقتی اعلام شد مسئول مستقیم ابتلای پرسنل یک مجموعه به کرونا، کارفرماست، ترس و واهمه زیادی در میان کارفرماها ایجاد شد. در حالیکه نیروهای کار تمایل دارند به سر کار بروند؛ مسئولیت بهداشت و محافظت از خودشان را برعهده میگیرد چون زندگی و تامین معاش آنها بستگی به این شغل دارد. این یک واقعیت بدیهی است ولی دولت با ترساندن کارفرما برعکس این مسئله عمل کرد.