به گزارش فاوان نیوز ،تلویزیونهای الجی ازنظر کیفیت تصویر، زمان پاسخ تصاویر متحرک (MPRT) و زاویه دید بهتر هستند، البته تلویزیونهای سامسونگ سریعتر روشن میشوند.
– آژانس مصرفکننده کره جنوبی شش تلویزیون را به شکل کامل موردبررسی قرار داد و تفاوت کیفیت چشمگیری را میان مدلهای رده قیمتی کمتر از سه میلیون وون کره جنوبی (۲۵۰۰ دلار آمریکا) مشاهده کرد.
- الجی یا سامسونگ، OLED یا Q-LED؟
هنگامی مصرفکنندگان برای خرید یک تلویزیون جدید سراغ فروشگاه لوازم الکترونیک یا خانگی شهرشان میروند، تعدد گزینههای انتخاب به مشکلی آزاردهنده و رنجآور تبدیل میشود. ازاینرو بهعنوان یک راهحل، خبرنگاران آژانس خبری Yonhap News با همکاری آژانس مصرفکننده کره جنوبی به بررسی تلویزیونهای ۴K UHD (با رزولوشن ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل) پرداختند. در این آزمون قابلیتهایی چون کیفیت تصویر، کیفیت صدا، میزان تأخیر ورودی، مدتزمان روشن شدن و میزان مصرف انرژی موردبررسی قرار گرفتند.
اگرچه در بازار فعلی تلویزیونهای ۸K (۷۶۸۰ در ۴۳۲۰ پیکسل) هم به دلیل رزولوشن فوقالعادهشان، جذابیت فراوانی دارند؛ اما اینکه تلویزیونهای ۴K و مدلهای مورد بررسی در این آزمون هنوز از جذابیت بیشتری برخوردارند، شاید به این خاطر باشد که اغلب مصرفکنندگان با اهداف گوناگون، هنوز اقبال بیشتری به مدلهای ۴K نشان میدهند.
نتایج آزمون آژانس مصرفکننده کره جنوبی از اهمیت فراوانی برخوردارند؛ زیرا نظر آنها تأثیر مستقیم بر تصمیمات خرید مصرفکنندگان دارد و برند منتخب این آژانس و اینکه OLED یا Q-OLED را انتخاب کند، برای مصرفکننده اهمیت فراوانی دارد. از سویی، این آزمون را شاید بتوان میدان نبرد اصلی دو شرکت الجی و سامسونگ دانست که همواره با رجزخوانی سعی دارند میخ خود را محکمتر در بازار بکوبند.
شش مدل انتخابی برای بررسی در این آزمون، همگی اندازه ۵۵ اینچی داشتند و بر اساس توان مالی و علاقه مصرفکنندگان انتخابشدهاند. دو مورد از این تلویزیونها از گروه محصولات اعلا و ردهبالای بازار هستند که قیمتی بیش از ۳ میلیون وون کره جنوبی دارند. مدافع سامسونگ در این رده، مدل QN55Q80RAFXKR با قیمت ۳.۰۳ میلیون وون کره جنوبی و مبارز الجی هم مدل OLED55E9KNA با قیمت ۳ میلیون وون کره جنوبی است. چهار گزینه بعدی همگی زیر ۳ میلیون وون کره جنوبی قیمت دارند و شامل مدل QN55Q60RAFXKR سامسونگ با قیمت ۲.۳۲ میلیون وون، مدل OLED55B9CNA الجی با قیمت ۲.۲ میلیون وون، مدل ۵۵OLED873/61 فیلیپس با قیمت ۱.۵۶ میلیون وون و مدل UQL550YT آنام الکترونیکس با قیمت ۱.۰۵ میلیون وون هستند.
روزنامهنگاران شرکتکننده در این آزمون ابتدا پیشبینی میکردند که سامسونگ و الجی رقابتی پایاپای و نزدیک به هم داشته باشند؛ اما همای سعادت بر شانه الجی نشسته و این شرکت برنده بلامنازع رقابت بود.
- تفاوتهای قابلتوجه در کیفیت تصویر تلویزیونهای میان رده و عملکرد بهتر فیلیپس از سامسونگ
اگرچه تلویزیونهای امروزی با قابلیتها و امکانات بسیار گستردهای روانه بازار میشوند، اما هنوز کیفیت تصویر هویت اصلی یک تلویزیون خوب است. در این آزمون آژانس مصرفکننده کره جنوبی سنجش کیفیت تصویر را در دو دسته پخش ویدیوهای SDR و HDR به شکل جداگانه موردبررسی قرارداد. معیارهای انتخابی در این تست کنتراست، دقت و دامنه تولید رنگ، دقت هر یک از سطوح روشنایی و پایداری میزان روشنایی تولیدی هستند. به همین منظور تجهیزات ویژهای برای عکاسی و آنالیز کیفیت تصویر این شش تلویزیون مورداستفاده قرار گرفتند.
در آزمون کیفیت تصویر SDR و HDR هر دو تلویزیون پرمیوم الجی و سامسونگ توانستند ۵ ستاره کسب کنند. در دسته محصولات میان رده هم نتایج پراکندهای کسب شد. تلویزیون تولیدی الجی توانست ۵ ستاره را از آن خود کند، درحالیکه سامسونگ تنها ۳ ستاره کسب کرد و حتی پایینتر از فیلیپس ۴ ستاره در جدول ردهبندی جای گرفت. اگرچه سامسونگ حداقل اندکی بهتر از تلویزیون ۲ ستاره آنام بود. در آزمون کیفیت تصویر HDR تلویزیونهای الجی و فیلیپس موفق به کسب ۵ ستاره شدند. درحالیکه سامسونگ با ۴ ستاره جایگاهی بهتر از دومی به دست نیاورد. تلویزیون آنام هم تنها دو ستاره دریافت نمود.
- هنگام مشاهده از اطراف، تلویزیونهای سامسونگ اعوجاج رنگ را به نمایش گذاردند. آنها همچنین از تاری حرکت قابلتوجهی رنج میبرند.
هنگام تماشای تلویزیون بسیاری از مصرفکنندگان معمولاً به شکلی مینشینند که در مرکز عمود صفحهنمایشگر قرار نمیگیرند. درواقع اغلب اوقات افراد هنگام کارهای روزمره خانه همچون اتوی لباس یا شستن ظروف، از یکگوشه و با زاویه تلویزیون تماشا میکنند.
به همین دلیل زاویه دید تلویزیون از اهمیت بسزایی برخوردار است. در آزمون سنجش زاویه دید آژانس مصرفکننده کره جنوبی، میزان پایداری و عدمتغییر روشنایی و دقت رنگ تلویزیون هنگام تماشا از زوایای ۴۵ درجه راست و چپ صفحهنمایش موردبررسی قرار گرفت.
هنگام نمایش رنگ قرمز هر دو تلویزیون میان رده و پرمیوم سامسونگ دچار مشکل نمایش طیف رنگی شدند و تصویر از دو طرف مواج دیده میشد. همچنین گوشههای تصویر به شکل واضحی تیرهتر از بقیه قسمتهای آن بود.
درحالیکه الجی در نمایش پایدار رنگ قرمز، حتی هنگامیکه با زاویه ۴۵ درجه تماشا میشد، عملکرد فوقالعادهای را به نمایش گذارد. اندازهگیریهای فنی و تکنیکی هم دادههای کسبشده با مشاهده چشمی را تائید میکنند. تلویزیونهای ردهبالا و میان رده الجی هر یک ۵ ستاره را از آن خود کردند. درحالیکه تلویزیون ردهبالای سامسونگ ۴ ستاره دریافت کرد و مدل میان رده آن به ۳ ستاره رضایت داده و همرده آنام در جدول قرار گرفت. در آزمون زاویه دید هم هر دو مدل سامسونگ در ردهای پایینتر از الجی و فیلیپس ۵ ستاره ایستادند.
هنگام ارزیابی کیفیت تصویر، تاری حرکت هم اهمیت فراوانی دارد. اگر مقدار تاری تصویر شدید باشد، کاربر هنگام تماشای صحنههای اکشن با حرکات سریع احساس ناراحتی میکند. برای سنجش MPRT مدتزمان روشن ماندن پیکسلها پس از نمایش تصویر اندازهگیری میشود و برای دقت این امر مجموعهای از تصاویر متحرک متشکل از خطوط سفید روی زمینه مشکی پخش میشوند. هر چه مدتزمان روشن ماندن پیکسلها پس از نمایش تصویر طولانیتر باشد، مشکل تاری حرکت در آنها شدیدتر است. در این آزمون مدل پرمیوم تلویزیونهای الجی و سامسونگ نتایجی عالی کسب کردند؛ اما در نبرد تلویزیونهای میان رده هر دو برند به ۴ ستاره رضایت دادند تا بالاتر از آنام سه ستاره و پایینتر از فیلیپس ۵ ستاره در جدول ردهبندی بایستند.
- مدتزمان روشن شدن: سامسونگ یک ثانیه سریعتر از الجی بود.
برای اندازهگیری مدتزمان روشن شدن، با استفاده از کنترلهایی که در فاصله یکسان قرار داشتند، همه تلویزیونها را به شکل همزمان روشن کردیم. سامسونگ بعد از سه ثانیه روشن شد و الجی ۴ ثانیه صبر کرد. فیلیپس و آنام هم به ترتیب رکورد ۸ و ۹ ثانیهای را ثبت کردند.
هنگام استفاده از ابزارهای بیرونی همچون کنسول بازی یا موس، همه محصولات الجی و سامسونگ ازنظر سرعت عکسالعمل موفق به کسب ۵ ستاره شدند. درحالیکه آنام ۴ و فیلیپس ۲ ستاره کسب کرد.
برای اندازهگیری میزان مصرف انرژی، مقدار مصرف هر تلویزیون در ۶ ساعت استفاده مداوم و ۱۸ ساعت حالت استند بای موردسنجش قرار گرفت. با استفاده از این آمار، میزان مصرف برق سالیانه هر تلویزیون محاسبه شد. مدل ردهبالای سامسونگ پرمصرفترین بود و سالیانه ۵۱۰۰۰ وون هزینه برق خواهد داشت. مدل پرمیون الجی هم هزینه برق ۴۳۴۰۰ وون را روی دست صاحبش میگذارد. به ترتیب فیلیپس با ۴۲۴۰۰ وون، میان رده الجی با ۳۸۶۰۰ وون، میان رده سامسونگ با ۳۵۵۰۰ وون و آنام با ۲۵۹۰۰ وون در ردههای بعدی قرار گرفتند.
در آزمون کیفیت صدا هم سامسونگ و الجی کارایی عالی را به نمایش گذارند. درحالیکه فیلیپس به ۳ ستاره و آنام به ۲ ستاره از این بخش رقابتها رضایت دادند.
پسازآن به بررسی کیفیت تصویر واقعی تلویزیونها بر اساس استانداردهای ۴K پرداختیم و همچنین میزان دوام پنل نمایشگر مدلهای ششگانه را در کارکرد طولانی موردبررسی قراردادیم. در این زمینه همه تلویزیونهای موردنظر از پس استانداردهای مربوطه برآمدند.
- خب، کدامیک را باید بخریم؟
در میان مدلهای ردهبالای سامسونگ و الجی تفاوت زیادی قابلمشاهده نیست، البته ازنظر زاویه دید سامسونگ اندکی نارضایتی ایجاد میکند؛ اما مدتزمان روشن شدن آن یک ثانیه سریعتر از الجی است. هرچند که تفاوت میان مدلهای میان رده کاملاً آشکار بود.
تلویزیون میان رده الجی نشان داد که ازنظر کیفیت تصویر SDR و HDR، زاویه دید و تاری حرکت عملکردی عالی دارد. در صدر این رقابت میان رده الجی ایستاده است که تقریباً ۱۲۰۰۰۰ وون هم از رقیب سامسونگی خود ارزانتر است. اگرچه سامسونگ یک ثانیه زودتر روشن میشود و اندکی مصرف برق کمتری دارد.
تلویزیون میان رده فیلیپس با قیمت تقریبی ۱.۵ میلیون وون، بهطورکلی عملکرد جالبی از خود نشان داد. این محصول در کیفیت نمایش SDR و HDR، زاویه دید و تاری حرکت نتایج بهتری نسبت به سامسونگ کسب کرد و البته ۷۵۰۰۰۰ وون هم ارزانتر از آن است. البته ازنظر کیفیت صدا و سرعت عکسالعمل دادههای ورودی از سامسونگ شکست خورد. به همین دلیل برای کاربرانی که به دنبال تلویزیونی برای گیم یا شنیدن موسیقی هستند، گزینه چندان مناسبی نیست. بعلاوه اینکه تلویزیون فیلیپس به شکل قابلتوجهی مصرف انرژی بالاتری دارد و برای پخش شبکههای تلویزیونی با کیفیت UHD باید باکس نمایش جداگانهای هم تهیه کنید.
اما بهطورکلی تلویزیون میان رده سامسونگ و آنام در جایگاهی پایینتر از الجی و فیلیپس قرار گرفتند. تلویزیونهای سامسونگ و آنام از تکنولوژی Q-LED بهره میبرند، درحالیکه فیلیپس و الجی OLED هستند.
بزرگترین تفاوت میان تکنولوژیهای OLED و Q-LED این است که QLED از نور پس زمینه بهره میبرد درحالیکه OLED به دلیل استفاده از پیکسلهای خود-نور ده هیچ نیازی به نور پسزمینه ندارد. تلویزیونهای Q-LED برای بهبود کیفیت رنگهای تولیدی از یک فیلم دات-کوانتوم در فضای بین نور پس زمینه و پنل اصلی استفاده میکنند.fi